Jdi na obsah Jdi na menu
 


poradna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malý strakatý myšáček

Hausová Magda,4. 3. 2024 8:49

Prosím o informaci můj malý myšáček nejraději leží v bivaku který jsem mu ušila ale 2x už jsem zjistila, že je v bivaku divná řídká tekutina béžové barvy. Myšák žije v kleci sám a pomalu se ochočuje. Mám ho od chovatele od 5.1.2024 může to být průjem nebo zvratky. Krmím ho směsí pro hlodavce a ovesnými volčkami občes kousíček piškotu z ruky už si vezme. Jakoukoliv zeleň odmítá. Děkuji za odpověď.

Myšky mají lysiny a červy v trusu

Jana,1. 3. 2024 18:01

Dobrý den, koupili jsme si před týdnem čtyřbarevné myšky ve zverimexu. Nejprve jsme si mysleli, že se třeba pošťuchovaly, ale rozšiřuje se to a ztrácí místy srst a včera měla jedna v trusu miniaturní červíky - vypadá to jako roup dle obrázku na internetu. Máte někdo zkušenosti s odčervováním myší? A co na srst, aby se to vyléčilo? Děkuji moc, Jana

Hubnutí myší

Adéla,16. 2. 2022 15:43

Dobrý den,
máme několik skupinek myší v jednotlivých ubikacích. V poslední době se nám stalo, že nám některé myšky začínají hubnout. Vidíme je u krmení, přesto znatelně hubnout. Jedná se vždy o 1-2 myšky z ubikace. Mohu poprosit o radu, o co by se mohlo jednat? Jinak na sobě nejeví jiné známky problému. Jsou plaché jako obvykle, a nemají žádný zjevný pozorovatelný problém. Byl by v tomto případě nápomocen Metrozol? Děkuji.

Myšce chybí kolečko srsti

Martina,16. 12. 2020 18:41

Dobrý den,
Nedávno jsme si domů pořídili dvě myší samice. Vzhledem k tomu, že jsme s jejich chovem měli už dřívější zkušenosti, vše probíhalo bez problémů. Myšky si zvykly na kontakt s člověkem a především samy na sebe. Nedávno jsme začaly pozorovat takové "nadřazené" chování jedné z myší, kdy jsme ji několikrát přistihli, jak druhou myšku čistí. Přišlo nám to zcela normální a nevěnovali jsme tomu zvláštní pozornost. Menší z myšek, kterou ta druhá čistila, nejevila až na občasná zapískání žádný odpor. Dnes jsem si však všimla
, že ji za pravým ouškem chybí kolečko srsti. Usoudila jsem, že to bude nejspíš z toho čištění, ale nejsem si jistá, jestli se třeba myšky neporvaly a jestli nemám nějak zakročit. Prosím Vás o Váš názor a děkuju za každou odpověď.
M.

Re: Myšce chybí kolečko srsti

Miroslav Skála,2. 2. 2022 17:09

Dobrý den, před více než rokem jsem zachránil malého myšáka z Výzkumného ústavu (nic se na něm neprovádělo). Vše je s ním v pořádku, jen jednou těsně po přinesení domů na půl dne "ochrnul" na půl těla, ale večer už byl zase v pořádku (o to nejde), nikdy se to již neprojevilo. Myšák je spokojený, ochočený, hodný. Poslední měsíc ale začal dělat divné zvuky, někdy si pískne, to dříve také nedělal, ale tyhle zvuky jsou podobné "klapaní". Nezdá se ale, že by mu něco chybělo, nevypadá, že by měl bolest (přivřená očka) atd. Může jít o tzv. "tokání" například?

Re: Re: Myšce chybí kolečko srsti

M. Skála,2. 2. 2022 17:11

Omlouvám se mělo jít o samostatný příspěvek, ale zároveň jsem vám chtěl říct pár svých názorů na věc. Pokud to bude mít rozškrábané do krve, tak je to nějaký parazit nebo se popral, ale je také možné, že to má ze stresu. Ve Výzkumáku máme jednu hysterickou myšku, která má nějaké záchvaty a po čase se jí udělala také lysina.

Moje myš smrká

Martin Černohorský,30. 7. 2018 15:50

Moje myš začala z nějakého důvodu smrkat takové divné slizké koule, které se dají jednoduše rozmáčknout. Je to normální nebo mám zajít k veterinářovi? Děkuji za případnou pomoc. - Martin

Re: Moje myš smrká

Správce,30. 7. 2018 18:14

Zdravím,
to, že myš něco smrká a zvlášť vámi popisované ,,koule", normální rozhodně není. Jak se jinak myška chová? Je čilá, nemá výtoky či průjem? Je aktivní nebo vykazuje jakékoliv jiné známky nemoci? Pokud ne, den dva bych počkala a pokud by to nepřešlo, jděte k veterináři. Pokud myška vykazuje i jiné známky onemocnění, šla bych k veterináři co nejdřív. Jak dlouho myš máte? Je od chovatele nebo ze zverimexu?
KP